Penguins winnen voor de 4de keer Stanley Cup

ANP foto

admin • 20:21, 13-06-2016 / Laatste Update: 05:00, 06-01-2024

De Pittsburgh Penguins hebben gisteren de Stanley Cup gewonnen. Dit is het kampioenschap van de National Hockey League en ook de belangrijkste prijs in het ijshockey.

De Penguins wisten de wedstrijd overtuigend te winnen met 3-1 van San Jose Sharks. Dit betekende de 4de overwinning in de best-of-seven serie.

Wedstrijd

De wedstrijd werd na 8 minuten geopend door Bram Dumoulin. In de tweede periode trok Logan Couture de stand gelijk. Meteen daarna zette Kris Letang zijn ploeg weer op voorsprong. Hierna ging het lang gelijk op maar in de laatste minuten van de wedstrijd wist Patric Hornqvist de 3-1 te scoren en hiermee de winst voor de Penguins binnen te slepen.

Nederlanders

Wat deze winst extra leuk maakt is dat er ook Nederlands bloed bij de Penguins aanwezig is. Doelman Matt Murray is een halve Nederlander.