Zweedse ijshockeyers geschorst na respectloze actie tijdens ceremonie (video)

admin • 12:36, 03-05-2018 / Laatste Update: 15:14, 08-01-2024

Het IIHF (International Ice Hockey Federation) heeft 5 Zweedse spelers en 3 coaches geschorst voor een aantal wedstrijden. De ijshockeyers deden hun zilveren medailles af tijdens de medailleceremonie.

Ze waren alles behalve blij met hun zilveren plak. Op het WK ijshockey voor junioren van dit jaar verloren de Zweden de finale van Canada, tot groot verdriet van alle spelers. 3 coaches en 5 spelers baalden zelfs zo van die zilveren plak, dat ze besloten om de medaille die net was omgehangen net zo hard weer af te doen. Teamcaptain Lias Andersson was zelfs zo boos dat hij zijn medaille het publiek in smeet. Hij kreeg de langste schorsing: 4 wedstrijden.

Draft

Ook een van de grootste talenten van dit moment, Rasmus Dahlin, liep door het respectloze voorval tegen een schorsing aan van 2 wedstrijden. De coaches gaven zelf ook niet bepaald het goede voorbeeld. Hoofdtrainer Tomas Monten kreeg een schorsing van 3 wedstrijden, zijn assistenten Nizze Landen en Henrik Stridh kregen ook allebei 1 wedstrijd schorsing.