KTM-directeur weet niets van optreden Herlings in Amerika: 'Niet eens over nagedacht'
i

ANP

KTM-directeur weet niets van optreden Herlings in Amerika: 'Niet eens over nagedacht'

Bart van der Wijst • 17:23, 01-02-2019 / Laatste Update: 20:53, 07-01-2024

Jeffrey Herlings zorgde donderdag voor wat opschudding op Social Media. De motorcrosser, die momenteel herstellende is van een gebroken voet, plaatste op Instagram de tekst 108. Dat verwees naar het aantal dagen tot aan de AMA Nationals in Amerika. Toch lijkt hij daar niet aan mee te doen.

"Daar is nog niet eens over nagedacht", zegt KTM-directeur Joël Smets tegenover het Eindhovens Dagblad.

Niks doen

"Waar moet hij thuis op de bank met zijn energie naar toe?", vraagt Smets zich af. "Kun je je er iets bij voorstellen? Die is gewend elke dag met zijn lichaam plankgas te rijden en nu ligt hij zich te vervelen en van alles en nog wat te denken. En dan doet hij zoiets", verklaart de sportdirecteur de actie van Herlings.

Fit worden

Smets heeft overigens geen problemen met het feit dat Herlings een subtiele hint dropte op Instagram. "De manier waarop is misschien niet super subtiel, via social media, maar een sporter die ambitieus is, mag plannen maken. We zijn mensen met gevoelens, soms van euforie, soms van frustraties", erkent hij.

"Onze enige bekommernis nu is dat Jeffrey weer honderd procent gezond wordt. Daarna kunnen we nog gemakkelijk beslissen hoe het seizoen verder gaat verlopen."

Herlings mist sowieso de opening van het MXGP-seizoen.