Canada stuurt deze zomer sowieso geen sporters meer naar Spelen in Tokio
i

AP

Canada stuurt deze zomer sowieso geen sporters meer naar Spelen in Tokio

admin • 09:09, 23-03-2020 / Laatste Update: 14:33, 05-01-2024

Het Canadees Olympisch Comité (COC) en het Paralympisch Comité (CPC) zullen geen afvaardiging naar de Spelen in Tokio sturen als de sportevenementen deze zomer op de geplande datum worden gehouden. De bonden dringen aan op uitstel vanwege de coronacrises. Het Australisch Olympisch Comité (AOC) heeft inmiddels gemeld dat sporters kunnen bereiden om een 'potentiële verplaatsing.'

,,Het COC en het CPC doen een dringend beroep op het Internationaal Olympisch Comité (IOC), het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de Spelen 1 jaar uit te stellen. We bieden onze volledige medewerking en steun, bij de inspanningen die er nodig zijn om de Spelen op een later tijdstip te organiseren’’, zeggen de commissies in een verklaring.

Gezondheid

,,Hoewel we de complexiteit van uitstel erkennen, is er niets belangrijker dan de gezondheid en de veiligheid van onze atleten en de wereldgemeenschap'', valt er verder te lezen.

Australië

Ook in Australië gaan ze ervan uit dat er deze zomer geen Spelen zullen zijn. Het AOC spreekt in een persbericht over een potentiële verplaatsing. "Het AOC vindt dat zijn atleten prioriteit moeten geven aan gun gezondheid en die van hun naasten", schrijft het comité.