Dion Dreesens had het al eerder moeten laten zien

Dion Dreesens had het al eerder moeten laten zien

admin • 15:03, 21-05-2016 / Laatste Update: 20:06, 12-12-2023

Pieken op het juiste moment, dat is zo belangrijk in de sport. Waar Dion Dreesens het afgelopen dinsdag in zijn allerlaatste poging voor een ticket voor Rio niet lukte, deed hij zaterdagochtend op de estafette wel. De 23-jarige Limburger dook als startzwemmer onder de limiet op de 200 meter vrije slag. Maar zijn estafettetijd telt officieel niet als kwalificatietijd voor de Olympische Spelen.

Wat nu? Dreesens wist het kort na zijn race in 1.46,93 minuut ook niet. Hij zwom vijf honderdsten harder dan de limiettijd voor Rio. ,,Op het belangrijkste moment heb ik het niet laten zien, dat klopt. Ik ben nu afhankelijk van de KNZB en NOC*NSF. Ik heb in ieder geval geen mogelijkheid meer om me individueel te plaatsen. Eerder dit seizoen heb ik in Amerika al een poging gedaan."

Statement

Dreesens was desondanks opgetogen. ,,Ik vind het heel mooi dat ik het vandaag toch heb laten zien. Ik heb een statement gemaakt. Ik weet dat ik 1.46 kan zwemmen en 1.45 waarschijnlijk ook wel. Maar het moest er natuurlijk wel een keer uitkomen."

Blessures

De man die ruim twee jaar in de Verenigde Staten (Charlotte) traint en studeert heeft een moeilijk half jaar achter de rug. ,,Ik heb een peesontsteking in mijn arm gehad en ik ben ook nog door mijn rug gegaan. Maar dat zijn geen excuses. De laatste maanden heb ik wel wat twijfels gehad, maar die zijn in de aanloop naar dit EK verdwenen."

Talent

Het is er Dreesens veel aangelegen zijn opwachting te maken op de Olympische Spelen. Vier jaar geleden mocht hij - als 19-jarig talent - op voorspraak van de toenmalige technisch directeur Jacco Verhaeren mee naar Londen. Nu wil de 1.94 meter lange zwemmer het op eigen kracht doen. Voor de estafetteploeg 4x200 vrij heeft hij zijn plek wel zo goed als zeker veiliggesteld.

Estafetteploeg

Op basis van de tijden die ze tot nu toe hebben gezwommen maken Sebastiaan Verschuren, Dion Dreesens, Maarten Brzoskowski en Kyle Stolk de beste kans om in Rio te zwemmen. Voor de vijfde plek gaat het er om spannen. Joost Reijns stelde zaterdag zwaar teleur met zijn 1.49,95. ,,Dit is dik, dik zuur. Hier ben ik niet voor gekomen", zei Reijns na de estafetteserie. De 19-jarige Ben Schwietert deed het met 1.49,05 beter. De mannen hebben tot begin juli de tijd om zich in de estafette te zwemmen.