Topzwemmer Park wil alsnog naar de Olympische Spelen

Topzwemmer Park wil alsnog naar de Olympische Spelen

admin • 11:56, 14-05-2016 / Laatste Update: 12:46, 12-12-2023

Park Tae-Hwan wil graag alsnog naar de Olympische Spelen. Dit mag alleen niet van Zuid-Korea, omdat hij in 2014 positief getest werd op doping. Park schakelt daarom de hulp van het CAS in.

Drie jaar

Park Tae-hwan werd in 2014 positief getest op testosteron. Hiervoor kreeg Park een schorsing van anderhalf jaar. In principe zou hij dus weer deel kunnen nemen aan de Spelen, maar dit mag niet volgens de regels van Zuid-Korea. Hier geldt een regel dat dopinggebruikers drie jaar lang niet voor het land mogen uitkomen. Best terecht toch, zou je denken. Park is het hier niet mee eens en heeft het CAS gevraagd om hulp. Het CAS zorgt voor hulp bij geschillen in de sport.

Geen hoop

,,We zijn op de hoogte gebracht van zijn verzoek bij het CAS en bovendien heeft hij een gesprek aangevraagd en dat staat gepland'', zei een woordvoerder van het Zuid-Koreaans olympisch comité op zaterdag. De woordvoerder gaf aan dat het standpunt niet veranderd, omdat ze niks willen en gaan betekenen voor dopinggebruikers. Eigen schuld dikke bult.

Carriere

Park werd in het verleden al twee keer wereldkampioen op de 400 meter. Ook won hij op de Olympische spelen in 2008 goud op dezelfde afstand.