Van Vleuten mag ziekenhuis eindelijk verlaten: 'Niet naar het olympisch dorp'
i

ANP

Van Vleuten mag ziekenhuis eindelijk verlaten: 'Niet naar het olympisch dorp'

Martijn Baars • 20:59, 09-08-2016 / Laatste Update: 05:04, 07-01-2024

Annemiek van Vleuten mag dinsdag het ziekenhuis eindelijk verlaten. De wielrenster, die zondag een flinke smak maakte tijdens de wegwedstrijd voor vrouwen, is genoeg hersteld om het ziekenhuisbed te vervangen voor een 'normaal' bed. Naar Nederland afreizen mag helaas voor haar nog niet. Op haar eigen website geeft Van Vleuten een uitgebreide reactie.

'Vandaag mag ik weg uit het ziekenhuis en word ik naar een hotel in de buurt gebracht. Niet naar het olympisch dorp, want ik heb rust nodig en het idee is dat ik daar rustig kan herstellen. De bedoeling is om vrijdag naar huis te vliegen en hopelijk kan dat. Die hersenschudding is de reden dat ze me hier willen houden', zegt ze in een update.

'Mentaal is het lastig'

'Ik ben erg blij dat ik er zo vanaf ben gekomen. Dat de fysieke schade meevalt. Maar mentaal is het lastig. Vooral toen ik vanochtend wakker werd. De eerste 2 uur dacht ik er steeds aan terug en dat is wel echt moeilijk. Je bent zo lang bezig met het verwezenlijken van je doel en dan loopt het zo af. Daar ga ik echt wel tijd voor nodig hebben om dat van me af te zetten. Alle lieve reacties helpen mij daarin wel. Als ik die teruglees kijk ik toch wel met een mooi gevoel terug op de prestatie die ik heb geleverd. Ik ben boven mezelf uitgestegen.'