Wind verpest finale voor Cheryl Maas: 23e op slopestyle door valpartijen
i

ANP

Wind verpest finale voor Cheryl Maas: 23e op slopestyle door valpartijen

admin • 07:50, 12-02-2018 / Laatste Update: 03:42, 07-01-2024

Cheryl Maas heeft zondagnacht niet de meest gelukkige race gereden. In haar beide runs bij het onderdeel slopestyle viel de Nederlandse, wat haar een 23e plek opleverde. Onvoorspelbare windvlagen op het Phoenix Snow Park maakten van de finale een dramavoorstelling.

Maas baalde na afloop van de omstandigheden. ''Dit was eigenlijk geen wedstrijd. Het niveau van de vrouwen is de laatste jaren enorm gestegen, maar dat kunnen we nu echt niet laten zien.''

Iedereen in de finale

De enige Nederlandse bij het snowboard-onderdeel was lang niet de enige die viel. Slechts 5 van de 25 deelneemsters kwamen zonder valpartij beneden. Een dag eerder zette de organisatie, ook vanwege de wind, al een streep door de kwalificaties. Daarna werd besloten alle deelneemsters toe te laten tot de finale.

De medailles gingen naar de snowboardsters die wel bleven staan op de piste.De winst was voor de Amerikaanse titelverdediger Jamie Anderson (met een score van 83,00), gevolgd door de Canadese Laurie Blouin (76,33) en de Finse Enni Rukajarvi (75,38). Maas kwam niet verder dan de scores 31,71 en 35,30. De beste van 2 runs telde voor de eindrangschikking.

Weer wachten

Lang was het onduidelijk of er begonnen kon worden met de finale. Door de wind werd de wedstrijd eerst 1 uur uitgesteld.

So far we are on hold and the waiting game has started. The wind is being very unpredictable again and makes it too dangerous to jump. Hoping for better weather conditions 🤞🏻 . . #olympics2018 #olympics #roadtokorea2018 #netherlands #snowboarding #freestyle #nederland #olympischespelen2018 #pyeongchang2018 #sport #roadtokorea #korea #teamnl #teamoranje #bigair #olympics #olympischespelen #dutch #snowboard #winterolympics #roadtopyeongchang #slopestyle #pyeongchang #olympics2018 #snowboardteamnl #snowboarden #snowlife #badweather #wind #flyingDutch

Een bericht gedeeld door 🍒Cheryl Maas🍒 (@cherylmaas) op

Verschuivingen in de agenda

De reuzenslalom voor vrouwen werd vandaag uitgesteld vanwege de harde wind op de piste. Die is nu verplaatst naar donderdag. Gisteren werd om dezelfde reden ook de afdaling van de mannen afgelast. Ook dat onderdeel is nu donderdag ingedeeld. De super-G die dan stond gepland, verhuist naar vrijdag.