Voormalig NFL-speler (32) schiet 5 mensen dood en pleegt daarna zelfmoord

8 april 2021

AP

Bij een schietpartij in de Amerikaanse staat South Carolina zijn donderdag 5 mensen vermoord. De dader is voormalig American Football-speler Phillip Adams, meldt persbureau AP op basis van bronnen. Na zijn lugubere daad pleegde hij zelfmoord.


De 32-jarige Adams zou naar het huis van Robert Lesslie - een prominente arts door wie hij in het verleden werd behandeld - zijn gegaan en vervolgens het vuur hebben geopend. Hij doodde daarbij niet alleen de 70-jarige dokter, maar ook diens vrouw Barbara (69) en kleinkinderen Adah (9) en Noah (5). Ook een 38-jarige man die bij de familie aan het werk was overleefde de kogelregen niet.

'Onderzoek in volle gang'
De politie ging met man en macht op zoek naar de schutter. Die werd gevonden in een nabijgelegen huis en bleek zichzelf te hebben omgebracht. "We hebben de persoon gevonden van wie we denken dat hij verantwoordelijk is, maar het onderzoek is nog in volle gang”, zo luidt voorlopig de officiële verklaring.

78 wedstrijden voor 6 teams
Adams speelde 5 seizoenen op het hoogste profniveau in de NFL en kwam uit voor 6 teams. In totaal speelde hij 78 wedstrijden voor achtereenvolgens San Francisco 49ers, New England Patriots, Seattle Seahawks, Oakland Raiders, New York Jets en Atlanta Falcons. Bij dat laatste team stopte hij in 2015.