Geen Formule 1, maar wél trots bij Nyck de Vries: ‘Ik behoor tot de Mercedes-familie’

1 oktober 2019

ANP

Ondanks zijn geweldige prestatie om de Formule 2 te winnen, wist Nyck de Vries geen stoeltje in de Formule 1 af te dwingen. In plaats daarvan trekt hij naar de Formule E voor elektrische auto's. Bij de NOS blikt hij alvast vooruit op zijn toekomst.


De afgelopen jaren trokken veel winnaars van het 2e niveau van de autosport naar de hoogste divisie, maar dat zat er voor De Vries niet in. Toch is hij ontzettend blij met de andere kans die hij wél kreeg: "In principe zijn er maar 4 officiële Mercedes-plekjes ter wereld. Ik bezet er daar 1 van.Uiteraard blijf ik ook simulatorwerkzaamheden voor het team doen, dus ik behoor wel degelijk tot de familie."

Schakelen in Formule E

De kersverse kampioen kijkt enorm uit naar zijn debuut in de Formule E, maar dat wordt nog wel flink schakelen: "De benadering is heel anders. We rijden alleen maar in steden, je moet je energie managen, de banden zijn anders, er is geen aerodynamische grip. Ik krijg te maken met allemaal zaken waar ik nooit bij stilstond of mee te maken heb gehad."