Trucker Van den Heuvel huilde flink bij de finish van de Dakar

15 januari 2017

Rallymaniacs
Maurik van den Heuvel houdt het niet droog aan finish Dakar Rally

Wel 3, 4 keer dacht Maurik van den Heuvel deze Dakar Rally dat het over en uit was. De Scania van Team DakarSpeed leek niet meer aan de gang te krijgen. Maar het lukte elke keer toch weer om een oplossing te vinden.


"We hebben zo veel overwonnen. Ik zat met de tranen in mijn ogen achter het stuur de laatste kilometers”, bekende Van den Heuvel, 27ste in het truckklassement. Dat is het slechtste resultaat van de Boekelaar in de 3Dakars dat hij de rally uitreed. "Na alles wat we hebben overwonnen, denk ik dat de Dakar misschien wel zo moet zijn. Het móet zwaar zijn, je móet er moeite voor moeten doen. Ik vraag me af of de voldoening en de ontlading net zo groot zijn als je fluitend tiende wordt. Ik geloof het niet."

Emotie
Wat zwaar meetelde in de emoties van Van den Heuvel was dat hij op de voorlaatste dag nog had gezien hoe maatjes als Vick Versteijnen en Pascal de Baar hun Dakar moesten afschrijven. “Het is niet vanzelfsprekend dat je het haalt. Ik had zo te doen met die jongens. Vick die met de finish in zicht uitvalt, Pascal die op de voorlaatste dag een dik verdiende vijfde plaats kwijtraakt en blij mag zijn dat hij de finish nog haalt.”

Flink gevloekt
Juist het overwinnen van de tegenslagen maakte de Dakar mooi, vindt Van den Heuvel. "De strijd met de elementen, de natuur, maar ook de techniek. Ik heb wat zitten vloeken. Ook om de techniek die ons in de steek liet. Misschien ligt het helemaal niet aan het materiaal, maar komt dat ook wel omdat het stiekem toch een veel zwaardere Dakar was dan we dachten. We moeten het thuis eens allemaal goed evalueren en uitpluizen.”