Luiten doet ook in Turkije niet mee om de winst

10 november 2019

Getty Images

Golfer Joost Luiten heeft ook in het Turkish Airlines Open genoegen moeten nemen met een positie in de subtop. De Nederlandse prof eindigde na 4 ronden op de golfbaan van Antalya als gedeeld 25e in het lucratieve toernooi van de Europese Tour.


Hij eindigde met een goede ronde van 69 slagen, 3 onder par, en kwam uit op een totaal van 276 slagen, 12 onder par. De Nederlander opende in Antalya met een score van 65, goed voor de 5e plaats in de tussenstand. De ronden erna zakte hij steeds iets verder terug. Hij maakte in zijn slotronde wel 5 birdies, maar noteerde ook 2 bogeys.

Liefst 6 golfers eindigden na vier ronden (72 holes) op 268 slagen, 20 onder par. Zij spelen in een play-off om de eindzege.

Nada
Luiten, 6-voudig winnaar op de Europese Tour, heeft dit jaar nog geen toernooi gewonnen. Na zijn 10e plaats in september in het KLM Open is een echte topklassering uitgebleven. De geboren Bleiswijker heeft wel een en ander aangepast in zijn spel. Hij heeft zijn grip bij het putten veranderd en is in zee gegaan met de Britse sportpsycholoog Karl Morris om zijn mentale weerbaarheid te vergroten.