Alles of niks voor relaymannen: ‘Het zijn gewoon 2 finales voor ons’

13 februari 2018

Pro Shots

Het is erop of eronder voor de relaymannen op deze dinsdag. Als regerend Europees- en wereldkampioen zijn de verwachtingen in ieder geval torenhoog, maar de finale halen is allesbehalve vanzelfsprekend. ,,Het zijn dus gewoon 2 finales voor ons", zei Daan Breeuwsma tegen de NOS.


Zaterdag ging het bij de vrouwen nog gruwelijk mis en liep de relay uit op een debacle. Bij de mannen gaat het absoluut niet zo aflopen, als het aan Breeuwsma ligt: ,,We zijn het aan onze stand verplicht om te presteren."

Foutjes
Itzhak de Laat heeft de rit van de vrouwen dan ook goed geanalyseerd, om te voorkomen dat bij hen die olympische plak ook in rook opgaat: ,,Ze reden eigenlijk gewoon heel goed, alleen maakten ze net een paar kleine foutjes en glipt het zo uit hun handen. Dat gevaar ligt ook bij ons op de loer." Zolang er geen foutjes gemaakt worden, gaan de mannen glansrijk de finale halen, denkt De Laat.

Speciaal publiek
Voor Sjinkie Knegt is er ook nog eens bijzonder bezoek aanwezig op de tribunes van Pyeongchang. Tijdens de training voor de halve finales werd hij aangemoedigd door zijn kinderen en vrouw ,,Ik zie ze buiten de wedstrijden eigenlijk helemaal niet. Maar nu ze er zijn, geeft dat een goed gevoel."