Handboogschieten het nieuwe darts? Sjef van den Berg hoopt van wel (video)

14 augustus 2016

Veerle de Pijper

Handboogschutter Sjef van den Berg heeft onze harten gestolen. De sympathieke gozer haalde in Rio nét geen medaille van. En daar baalt hij nog steeds van.

Nog nooit zo zenuwachtig
In de beslissende wedstrijden in het handboogtoernooi bezweek Van den Berg onder de druk. "Ik vond het verschrikkelijk spannend, ik heb me nog nooit zo zenuwachtig gevoeld", zegt hij tegen onze verslaggever.

En door die spanning ging het soms mis. 'Sjefke' produceerde een paar afzwaaiers. Wat zegt-ie op zo'n moment tegen zichzelf? "Verschrikkelijk kut!"

Handboogschieten het nieuwe darts?
Eén ding zit Sjef van den Berg nog dwars. Waarom kijkt tijdens de Olympiche Spelen iedereen naar handboogschieten, maar krijgt de sport verder bijna geen aandacht? Als het aan hem ligt, wordt handboogschieten het nieuwe darts. Want als tv-sport is het net zo spannend.

Darten is vergelijkbaar. Het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde, maar het is wel een heel goed bekeken sport. Ik hoop dat we bij het handboogschieten zoiets ook kunnen verzinnen."

Bazenlach
Oja, nog één dingetje. Eerder deze week schreef onze verslaggever een blog over de 'bazenlach' van Sjef van den Berg. Bij iedere rake pijl tovert de Brabo een guitig lachje op z'n gezicht. Even voelt ie zich dan onoverwinnelijk. "Het is echt een lachje omdat ik zelf blij ben. Het is echt een heel lekker gevoel om een pijl in de 10 te schieten. Dat kan ik iedereen aanraden."

Na het interview gaat Sjef van den Berg meteen weer trainen. Want hij wil nóg beter worden. Zodat ie over vier jaar, bij de volgende Olympische Spelen, wél een medaille haalt.