Hoe kan het dat de tribunes in Rio halfleeg zijn? (video)

15 augustus 2016

Twan Spierts

Je hebt het vast wel gezien op tv. Bij veel wedstrijden in Rio zijn de tribunes halfleeg. Hoe kan dat toch? Dat hebben we voor je uitgezocht.

De uitleg
Hoe komt het nou dat die tribunes halfleeg zijn? Voor een deel komt dat omdat lang niet alle Brazilianen warm lopen voor de Spelen, of genoeg geld hebben om kaartjes te kopen.

De mentaliteit van de Brazilianen helpt ook niet mee. Ze beslissen vaak pas op het allerlaatste moment dat ze ergens naartoe willen. En omdat de kaartjes verdeeld zijn over alle deelnemende landen, is het dan puzzelen om te zorgen dat de goede kaartjes bij het goede land terechtkomen.

Wij kopen wél vroeg
Nee, dan wij Nederlanders. Wij zijn een stuk makkelijker voor de kaartverkopers. De meeste Nederlandse supporters kochten hun kaartjes al maanden geleden. Niet verrassend: vooral het hockey is populair. Maar ook als Braziliaanse sporters in actie komen, zitten de Nederlanders graag op de tribune om de sfeer te proeven.

Wel handig
De organisatie van de Spelen loog voor het begin van de Spelen dat 85 procent van de kaartjes verkocht was, maar krijgt inmiddels kritiek vanwege de lege stadions. Voor de Nederlandse supporters ter plekke is het wel handig: voor de meeste grote wedstrijden kun je nu nog steeds kaartjes kopen.