Hommeles in Holland Heineken House? Schaatsers ‘smijten’ plaat de zaal in: 2 gewonden (video)

21 februari 2018

Wat gebeurt er allemaal in het Holland Heineken House? Daar zijn woensdag 2 gewonden gevallen nadat de mannen van de ploegenachtervolging een grote plaat het publiek in smeten. Het gaat om 2 vrouwen, 1 van hen kreeg de plaat vol op haar voorhoofd.


Wil jij het belangrijkste WINTERSPELEN-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met WINTER AAN naar 06 135 591 70!

1 van hen kon met een ambulance worden weggebracht naar het ziekenhuis voor zogenaamde 'controle en mogelijke verzorging'. De ander kon aan de verwondingen worden geholpen in het Holland House. De geschrokken schaatsers kwamen meteen een kijkje nemen hoe het met hen ging.

Doorgevenooien!
Presentator Mark Tuitert vroeg de 4 heren, - Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Patrick Roest en Patrick Verweij - om de plaat met daarop hun bronzen plak door te geven in het publiek. Alle medaillewinnaars krijgen zo'n tegel. Het is de bedoeling dat de winnaar de tegel optilt en dan overhandigt aan het publiek.

BOTS, RAAK!
De supporters geven de tegel vervolgens boven hun hoofden door tot aan het einde van de zaal. Getuigen meldden dat de 4 heren de plaat, die ongeveer een meter bij een meter is, uit baldadigheid te hard het publiek in gooiden. Het publiek kon de plaat om die reden niet vangen waardoor een aanwezige het stalen ding op het voorhoofd kreeg.

Kutsfeer
Ondanks de 3 huldigingen in het Holland House was de sfeer sowieso al om te snijden. Kramer reageerde bij zijn huldiging voor het goud van de 5 kilometer al geïrriteerd toen de aanwezigen naar zijn mening te veel geluid maakten. "Eh, jongens... ik kan ook gewoon weggaan hoor? Ik sta hier voor jullie."

Geen goud
De Nederlandse mannen misten woensdag helaas de finale op de ploegenachtervolging. De heren kwamen uiteindelijk wel op het podium terecht: er werd brons gewonnen.