Diniz schrijft GCT-finale in Doha op haar naam

Diniz schrijft GCT-finale in Doha op haar naam

admin • 17:58, 15-11-2015 / Laatste Update: 13:15, 08-01-2024

Luciana Diniz heeft de Grote Prijs van Doha gewonnen, de finale van de Global Champions Tour. De Portugese amazone bleef met haar paard Fit For Fun in beide manches foutloos en gooide ook in de barrage geen balk af. Ze was bovendien bijna een halve seconde sneller dan de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum (Fibonacci). De Zweed Rolf-Göran Bengtsson (Casall) eindigde als derde.

Harrie Smolders (Don VHP Z) maakte in beide omlopen een springfout en moest genoegen nemen met de twaalfde plaats. Maikel van der Vleuten behoorde met VDL Groep Arera C niet tot de beste achttien combinaties die mochten Lees ook: ‘Ik ben geschokt door de verschrikkelijke scènes in Parijs’ Lees ook: ‘Mercedes en Ferrari zullen nog jaren moeten wachten op Max’ Lees ook: Schoen met stompe neus moet voetbal veranderen (video)terugkomen voor de tweede manche.

Prijzengeld

Diniz verdiende met haar zege bijna anderhalve ton. Ze nam bovendien in het algemeen klassement de eerste plaats over van Scott Brash. De Engelse favoriet werd met Hello Sanctos slechts achtste. Hij bleef in de eindrangschikking na vijftien wedstrijden Bengtsson nog wel net voor. Voor de top achttien lag een bonus van een miljoen euro klaar ter verdeling. Diniz hield aan de GCT 2015 ruim 900.000 euro over. Smolders verdiende ruim een kwart miljoen euro.

Lees ook: ‘Ik ben geschokt door de verschrikkelijke scènes in Parijs’

Lees ook: ‘Mercedes en Ferrari zullen nog jaren moeten wachten op Max’

Lees ook: Schoen met stompe neus moet voetbal veranderen (video)