Rien van der Schaft nieuwe bondscoach dressuur
i

KNHS

Rien van der Schaft nieuwe bondscoach dressuur

admin • 17:23, 22-12-2016 / Laatste Update: 10:03, 05-01-2024

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft Rien van der Schaft benoemd als bondscoach voor de Nederlandse dressuurruiters. Hij volgt hiermee Johan Rockx op die bondscoach was ten tijde van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Rockx was tijdelijk aangesteld als bondscoach wegens ziekte van de inmiddels helaas overleden succesvolle dressuurcoach Wim Ernes. Het gouden EK-team van 2015 droeg als eerbetoon de kist van Ernes.

Van der Schaft, die vanaf 1 januari aan zijn nieuwe functie begint, is geen onbekende in de paardensport. Samen met zijn vrouw Inge en dochter Romy runt hij een trainings-en africhtingsstal, waar zij dagelijks africhtingspaarden trainen. In de wedstrijdring heeft Van der Schaft 9 paarden op Grand Prix niveau uitgebracht en vele paarden tot op internationaal niveau opgeleid. Hij maakte deel uit van het Nederlandse dressuurteam van 1979 tot en met 1983 en heeft onder andere deelgenomen aan het Olympisch Kampioenschap in Goodwood, 2 Europese kampioenschappen en een Wereldkampioenschap.

'Mooie prestaties'

"Ik kijk enorm uit naar het bondscoachschap", zegt hij in een persverklaring van de paardenbond. "Werken met de beste Nederlandse dressuurruiters is voor een trainer geweldig. Ik zal met veel plezier mijn ervaring en kennis inzetten voor de Nederlandse dressuurtop. Samen met de collega jeugd bondscoaches en de ruiters hoop ik als team de komende jaren mooie prestaties neer te kunnen zetten.”