Nederlandse schaatsers schrappen 'met pijn in het hart' teamsprint vanwege te krap schema
i

AP

Nederlandse schaatsers schrappen 'met pijn in het hart' teamsprint vanwege te krap schema

admin • 17:27, 09-01-2020 / Laatste Update: 12:14, 05-01-2024

De Nederlandse schaatsers doen vanwege het krappe tijdschema bij de EK Afstanden niet mee aan teamsprint. Er zitten vrijdag slechts 40 minuten tussen de 1500 meter en de teamsprint van de mannen, waardoor de schaatsers nauwelijks kunnen herstellen.

De schaatsbond KNSB had er bij de internationale bond ISU op aangedrongen om enige ruimte in het programma te scheppen, maar de ISU wil het schema niet wijzigen. Wel is de internationale schaatsbond in overleg met de betrokken sporters en coaches besloten de teamsprint niet te rijden.

Pijn in het hart

"Dit is een beslissing die we met pijn in het hart nemen”, zegt technisch directeur van de KNSB Remy de Wit. "Liefst zouden we voor ons eigen publiek strijden om het goud. Maar in deze omstandigheden kunnen we ons beste team, dat grote kans maakte op de Europese titel teamsprint, niet opstellen. Na lang beraad hebben we besloten ons hele team terug te trekken."

Afmelding

De deelname van Oranje kwam al woensdag op de tocht te staan doordat Thomas Krol zich had afgemeld bij bondscoach Jan Coopmans. Gerard van Velde, coach van Reggeborgh, zag er ook tegenop om zijn twee sprinters Kai Verbij en Dai Dai Ntab te laten rijden.