Otter: 'Geen behoefte aan contact met Anema'

Otter: 'Geen behoefte aan contact met Anema'

13:00, 03-01-2015 / Laatste Update: 12:21, 13-12-2023

HEERENVEEN - Het is tot dusver vooral een kleurloos seizoen voor Nederlandse shorttracksters. Een van de oorzaken is het gemis van Jorien ter Mors. Volgens bondscoach Jeroen Otter heeft Ter Mors een mentaal probleem. ,,Ze is iemand die zich niets anders gunt dan schaatsen", stelt hij zaterdag in de kranten van De Persdienst.

Ter Mors is na de voor haar schitterende Winterspelen in Sotsji zichzelf niet meer en kreeg het advies lichaam en geest rust te gunnen. Afgelopen weekeinde maakte ze bekend het hele seizoen over te slaan. Ook op de langebaan. Ter Mors maakt immers ook deel uit van de succesvolle langebaanploeg van coach Jillert Anema, Team Clafis.

Otter: ,,Ik heb helemaal geen contact met Jillert en daar heb ik ook geen behoefte aan. Jorien is shorttrackster die af en toe een uitstapje maakt naar de langebaan. Je moet het vergelijken met het Nederlands voetbalelftal. Daar gaan spelers een paar dagen voor een interland naar die andere coach en vervolgens komen ze weer terug om bij hun club door te trainen en spelen. Zo moet je dit ook zien. Jorien is shorttrackster.”