Plannen Icedôme Almere gaan niet door

Plannen Icedôme Almere gaan niet door

Harry Nijland • 18:16, 04-06-2014 / Laatste Update: 09:29, 13-12-2023

UTRECHT - De schaatsbaan Icedôme in Almere wordt toch niet de nieuwe schaatstempel van Nederland. Het consortium achter de baan heeft niet de benodigde middelen bij elkaar gekregen om het sportcomplex te kunnen bouwen, zo liet sportbond KNSB woensdagmiddag weten.

Daarom hebben sportkoepels KNSB en NOC*NSF de samenwerking met de Icedôme beëindigd. Zowel de twee bonden als de Icedôme zelf betreuren dat het zo is gelopen, staat in een verklaring.

In Almere zou een nieuw topsport- en trainingscentrum voor het langebaanschaatsen, shorttrack, inline-skaten en kunstrijden komen. Of het gebouw er alsnog komt is nog niet duidelijk. Het is nog niet duidelijk of de zogenoemde gunning voor de ontwikkeling van de schaatstempel nu naar een andere initiatiefnemer gaat. Volgens KNSB-directeur Paul Sanders ,,ligt alles weer open''.

,,Wij zullen ons de komende tijd beraden over de ontstane situatie en hoe verder. Want voor onze topsporters is het van wezenlijk belang om in Nederland over een perfecte Topsport Trainingsaccommodatie te beschikken'', liet hij verder weten.