Shorttrackers Knegt en De Laat naar kwartfinales 1000 meter, Breeuwsma uitgeschakeld

13 februari 2018

AFP

Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat hebben knap de series op de 1000 meter overleefd. Daan Breeuwsma sneuvelde in zijn heat. Knegt en De Laat staan dus in de kwartfinale, die later deze week pas wordt gereden.


Knegt reed erg scherp in zijn serie. Hij zag dat er nogal wat gedrongen werd en besloot maar vooraan te gaan rijden. De Fransman Fauconnet probeerde aan allerlei kanten de tweede plaats vast te houden, maar dat lukte niet. De Chinees Ziwei Ren werd tweede, maar kreeg in de herhaling een penalty. Daardoor gingen Fauconnet én de Let Roberts Zvejnieks door. Laatstgenoemde kreeg doorgang van de jury.


Zeer knap van De Laat
De Laat had een supermoeilijke loting, met 2 wereldkampioenen in dezelfde heat. De Nederlander was dus vrij kansloos. Hij kon nog in gevecht met een Italiaan, maar dat was om plek 3. Maar toen was daar ineens een gaatje en dook hij zo maar even naar plek 2 en sleepte hij een plek in de kwartfinale binnen.

Breeuwsma
Daan Breeuwsma werd in zijn serie laatste en is al uitgeschakeld op de 1000 meter. Hij reed lang op de laatste plaats, reed halverwege nog naar plek 3, maar kwam nooit in de buurt van de plekken 1 en 2 en is dus al klaar. Voor hem is de aflossing de volgende kans op eremetaal.

De kwartfinales worden later deze week pas gereden.