Bertens vol vertrouwen: ‘Ben misschien wel sterker dan vorig jaar’

21 januari 2020

EPA

Hoewel het helemaal niet gek had geweest als Kiki Bertens een lastige klus tegemoet ging tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu, won onze landgenoot vrij eenvoudig in de 1e ronde van de Australian Open. En dat is natuurlijk lekker!


De als 9e geplaatste Bertens vond wel dat er lastige omstandigheden bij de avondpartij in de schaduw. "Het was koud en de ballen waren ineens langzamer." Maar fysiek kende zij geen problemen. "Er ging met die heup iets fout op de training, maar het is geen ‘big issue’. Ik voel me heel sterk. Ik ben misschien wel sterker dan vorig jaar, na de winterstop."

Lastige klus 
Begu was op papier geen eenvoudige klus. Zij had Bertens eerder 2 keer verslagen, waarvan in 2017 voor het laatst. Daarna begon het succes voor de Nederlandse op hardcourt en die vorderingen waren goed zichtbaar in haar partij op baan 3 van Melbourne Park.

Ze domineerde de rallies en had op alle fratsen van Begu een antwoord. Alleen na 3-0 in de tweede set viel Bertens iets terug, maar het bleef bij eenmalig serviceverlies. "Ik was niet helemaal tevreden", zei ze na afloop. "Je wilt altijd meer. Zelf meer de punten halen in plaats van teren op de fouten van je tegenstander. Al dwing je die ook wel weer af."

In de 2e ronde treft ze de Australische Arina Rodionova (30), een wildcardspeelster.