Haase en de hele Nederlandse tennistop proberen iedereen aan het tennissen te krijgen

4 juni 2020

Jan-Willem de Lange

Robin Haase gebruikt deze ‘werkloze periode’ van corona om zich in te zetten voor het maatschappelijk nut. Nederlandse nummer 1 in het tennis start vanaf donderdag de actie ’Balletje slaan?’, waarbij honderden tennisverenigingen de poorten openen voor mensen die kennis willen maken met de sport.


Haase heeft de hele Nederlandse tennistop zo ver gekregen om zich in te zetten voor de campagne. Zo hebben Kiki Bertens, het voltallige Davis Cup-team, Richard Krajicek en nummer 1 van de wereld in het rolstoeltennis, Diede de Groot, zich aangesloten. BN’ers als Jan Kooijman, Erik Scherder en Ronald de Boer steunen de actie ook.

Beweging
Nu tennissen weer mag, denkt Haase dat het goed is om Nederlanders weer in beweging te krijgen. Ze hebben veel thuis gezeten, redeneert hij. "Wat 3 weken geleden begon als een losse gedachte, is uitgegroeid tot een landelijke actie”, meldt het persbericht. Haase: "Bewegen is van levensbelang voor lichaam en geest. Met deze campagne gaan wij als tennisgemeenschap actief aan de slag om dat te stimuleren.”

Via deze website kunnen geïnteresseerden, van jong tot oud, zich aanmelden. Deelname is gratis.