Kiki Bertens wint in rete spannende pot van Rodionova

23 januari 2020

Kiki Bertens Australian Open

In haar 2e partij op de Australian Open heeft Kiki Bertens gewonnen van Arina Rodionova. De Nederlandse was met 6-3 6-5 te sterk voor de Australische.


Na een stroeve start, 0-2 achter in de 1e set, pakt Bertens 5 games op rij en mag ze serveren voor de 1e set. Helemaal vlekkeloos gaat het niet, maar Bertens wint de 1e set met 6-3. Ze levert weliswaar 2 keer haar service in, maar weet zelf 4 keer de opslaggame van Rodionova af te pakken.

Goed begin
Aan haar 2e set begint Kiki sterk. Mede dankzij haar 1e ace van de partij, behoudt ze haar service en komt ze op 1-0. Al snel komt de Nederlandse ook op 2-0 en lijkt ze snel af te gaan op een plek in de 3e ronde. Toch is dat niet het geval. Na een slordige game van Bertens, met een aantal afzwaaiers, raakt ze haar break voorsprong in de 2e set kwijt en staat het 2-1. Rodionova krijgt veel ballen terug en daar krijgt Bertens steeds meer moeite mee.

Spanning
De als nummer 9 geplaatste ziet haar voorsprong al snel veranderden in 2-2. Met moeite knokt Bertens zich terug en trek de set naar zich toe, maar ziet daarna al snel Rodionova op gelijke hoogte komen. Bertens komt wederom op een voorsprong en ziet haar taaie tegenstander al snel weer gelijk maken. Toch laat Bertens zich niet gek maken en zet de stand op 5-4, waarna ze nog maar 1 game verwijderd is van een plaats in de 3e ronde. Het blijft rete spannend, want Rodionova komt wéér terug, 5-5.

Winst
Irritatie bij Rodionova na een call van de lijnrechter. Bertens laat zich daar niet door afleiden en zet de stand op 6-5. Matchpoint voor Kiki Bertens, maar de volley van de Wateringse gaat net uit. Door een bal van Rodionova die rakelings uitgaat, krijgt Bertens een nieuwe kans. Met een dubbele fout van Rodionova komt er een einde aan de partij. Bertens wint en bereikt voor de 2e keer in haar loopbaan de 3e ronde van de Australian Open.