Mazzel voor Fed Cup-team: toch kans op finaleweek

14 augustus 2019

ANP

Het Nederlands Fed Cup-team maakt door wat geluk alsnog kans op de finaleweek van het landentoernooi, volgend jaar. Na een aantal nederlagen degradeerde Oranje dit jaar uit de Wereldgroep II. De ploeg van captain Paul Haarhuis was daardoor kansloos voor de ‘Fed Cup Finals’, die in april worden gespeeld.


Net als de Davis Cup heeft ook de Fed Cup vanaf dit jaar een andere opzet. Voor het eindtoernooi kreeg Tsjechië, 11-voudig winnaar van het toernooi, een wildcard. Daardoor komt er een plek vrij in de kwalificatieronde. Daarin strijden 16 landen begin februari om 8 tickets. Volgende week wordt hiervoor geloot. Nederland treft 1 van de 8 geplaatste landen: Verenigde Staten, Wit-Rusland, Roemenië, Duitsland, Spanje, Zwitserland, België of Groot-Brittannië.

Captain Haarhuis is blij met de meevaller. "Fantastisch dat we kans maken ons te kwalificeren voor de Fed Cup Finals in Boedapest. Daar willen we natuurlijk graag bij zijn, net zoals we bij de Davis Cup Finals in Madrid zijn.”

Kiki?
Het is nog de vraag hoe sterk zijn ploeg in februari voor de dag kan komen. Kiki Bertens heeft de laatste keren bedankt voor het landentoernooi, omdat het haar individuele carrière en toernooischema in de weg zat. Maar Bertens heeft ook een soort belofte staan richting dubbelspecialiste Demi Schuurs, om samen te dubbelen op de Olympische Spelen in Tokio. Om die afspraak na te kunnen komen, zal Bertens nog 1 keer mee moeten doen aan de Fed Cup.