19-jarige debutante Andreescu over US Open: 'Of ik verwacht het toernooi te winnen? Ja'
i

BSR

19-jarige debutante Andreescu over US Open: 'Of ik verwacht het toernooi te winnen? Ja'

Sjors Tanis • 22:35, 03-09-2019 / Laatste Update: 19:21, 05-01-2024

De Canadese Bianca Andreescu, pas 19 jaar oud en debutante in het hoofdtoernooi, denkt dat zij dit jaar de US Open op haar naam gaat schrijven. De welbespraakte Canadese, die in de kwartfinales staat van het laatste grandslamtoernooi van 2019, zegt zich nooit zelfverzekerder te hebben gevoeld.

,,Ik heb zo lang aan dit moment gedacht en heb hier zo hard voor gewerkt, dus het voelt zo goed om in de kwartfinales te staan", zei Andreescu. ,,Maar ieder toernooi dat ik inga, wil ik ook winnen. Ik verwacht een hoop van mezelf. Of ik verwacht dit toernooi te winnen? Ja."

Uitstekend jaar

Andreescu verraste in maart met winst van Indian Wells en begin augustus bewees ze in eigen land dat die titel geen incident betrof. In aanloop naar de US Open won het talent namelijk het grote toernooi van Toronto. ,,Ik speel nog beter dan in Toronto en mijn uitslagen laten dat ook zien", aldus Andreescu, die bij de laatste 8 de Belgische Elise Mertens treft. In de finale wacht mogelijk Serena Williams. ,,Als ik rustig en positief blijf, dan kan ook het publiek mij niet verslaan."