Amerikaan Simon nieuw WTA-hoofd

Amerikaan Simon nieuw WTA-hoofd

admin • 13:02, 06-10-2015 / Laatste Update: 01:32, 13-12-2023

De Amerikaan Steve Simon is aangesteld als nieuwe CEO van de Women's Tennis Association (WTA). Dat maakte de WTA bekend. Hij volgt Stacey Allaster op, die twee weken geleden haar afscheid aankondigde.

De Canadese stond sinds juli 2009 aan het hoofd van de WTA, maar wil meer aandacht besteden aan haar familie en verlaat de organisatie na meer dan 25 jaar dienstverband. Met Steve Simon, de toernooidirecteur van Indian Wells (BNP Paribas Open), werd een opvolger gevonden. Hij werkte sinds 1998 voor het succesvolle toernooi, een van de grootste na de Grand Slams, en was er sinds 2004 directeur.

Geknipte persoon

,,Steve, de directeur van een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld, is de geknipte persoon om de WTA te leiden", meldt de Raad van Bestuur van de WTA. ,,Hij zorgt voor resultaten, streeft naar perfectie en blijft ook vernieuwen. Hij heeft een heldere visie op de sport en wordt erg gewaardeerd." Simon bouwt nu zijn activiteiten als toernooidirecteur af, verwacht wordt dat hij tegen eind november voltijds voor de WTA gaat werken.

Lees ook: Touzani dolt jeugdspelers Manchester City (video)

Lees ook: PSV rouwt om naasten Lestienne en Narsingh

Lees ook: Schalke-spelers juichen in Bayern-shirts