Aniek van Koot ondanks verlies in halve finale masters

Aniek van Koot ondanks verlies in halve finale masters

admin • 10:19, 05-12-2015 / Laatste Update: 18:13, 08-01-2024

Aniek van Koot heeft zich geplaatst voor de de halve finale van de single masters. De Achterhoekse rolstoeltennisster verloor haar laatste poulewedstrijd in Londen weliswaar van landgenote Marjolein Buis (1-6, 6-3, 5-7), maar ze werd toch tweede in de groep.  

,,Marjolein heeft terecht gewonnen”, zei de 25-jarige Dinxperlose, die in Londen wordt bijgestaan door coach Hans-Jurgen Striek. ,,Terwijl ik niet eens zo heel erg ontevreden ben over mijn eigen spel. Al was de eerste set dramatisch. Ik herstelde me goed in de tweede set en in de derde waren we aan elkaar gewaagd. Maar ik kon net niet doordrukken. Het enige wat ik mezelf kan verwijten, is dat ik op de belangrijke momenten niet genoeg lef heb getoond.”

Van Koot, de mondiale nummer drie, komt nu op het Lee Valley Hockey and Tennis Centre uit tegen Jiske Griffioen. De nummer een van de wereld werd winnaar van poule A. Daarin werd Sabine Ellerbrock tweede en als enige niet-Nederlandse haalde de Duitse de laatste vier. Ze neemt het daarin op tegen Marjolein Buis.

Bij de mannen werd Maikel Scheffer uitgeschakeld. De Brabander verloor ook zijn derde pouleduel. De halve finales bij de mannen: Joachim Gerard tegen Stephane Houdet en Nicolas Peifer tegen Shingo Kunieda.