Federer faalt in de halve finale Wimbledon tegen Raonic
i

Pro Shots

Federer faalt in de halve finale Wimbledon tegen Raonic

admin • 19:35, 08-07-2016 / Laatste Update: 08:34, 15-01-2024

Roger Federer is er niet in geslaagd om de finale van Wimbledon te halen. De Zwitser verloor van de pas 25-jarige Milos Raonic, die voor het eerst in de finale staat van een Grand Slam. Hij speelt daarin tegen de winnaar van het duel tussen Tomas Berdych en Andy Murray, dat later op vrijdag wordt gespeeld.

In de halve eindstrijd was Milos Raonic de Zwitser de baas na een slopende vijfsetter (6-3 6-7 (3) 4-6 7-5 6-3) De nummer drie en zeven van de wereld maakten er op het centre court in Londen een mooi tennisgevecht van. Federer onderscheidde zich zoals zo vaak met mooie punten. Raonic bevestigde zijn status van hardhitter.

De Canadees had in de eerste set aan zijn eerste en enige breakpoint genoeg om de set naar zich toe te trekken. In de tweede set werd er geen enkele breakkans genoteerd, Federer toonde zich uiteindelijk de sterkste in de tiebreak.

Derde set

Ook de derde set ging naar de Zwitser, die de wedstrijd in zijn voordeel leek te beslissen. De zevenvoudig winnaar liet in het vierde bedrijf echter teveel kansen liggen en Raonic sloeg zijn slag in de laatste game.

In de beslissende vijfde set gleed Federer onderuit en leek zich daarmee te blesseren. De Zwitser werd direct gebroken en kwam die klap in het restant van de wedstrijd niet meer te boven.

Federer zag daarmee een grote kans op zijn achtste titel in Londen in rook opgaan. Hij zal zich nu richten op de Spelen in Rio, waar de enige prijs wacht die hij nog nooit won.