Federer en Nadal spelen in 2020 in Zuid-Afrika tegen elkaar en jagen op een record
i

AP

Federer en Nadal spelen in 2020 in Zuid-Afrika tegen elkaar en jagen op een record

Martijn Baars • 16:29, 04-07-2019 / Laatste Update: 09:32, 05-01-2024

Roger Federer en Rafael Nadal nemen het begin 2020 tegen elkaar op voor het goede doel. De wedstrijd wordt op 7 februari gespeeld in Kaapstad. De 2 iconen van de tennissport willen het wereldrecord vestigen van de meeste toeschouwers bij een tenniswedstrijd.

Het duel wordt gespeeld in het Cape Town Stadium, dat een capaciteit heeft van 50.000 toeschouwers. Het record staat nog op naam van Kim Clijsters en Serena Williams, die in 2010 ruim 35.000 toeschouwers naar het Koning Boudewijnstadion lokten.

Magische momenten

"Roger en ik hebben zoveel magische momenten op en buiten de baan meegemaakt. Met hem naar Kaapstad reizen en spelen voor het welzijn van kinderen, is supermooi", zei Nadal over het initiatief. "Het wordt mijn eerste keer daar en om dan Roger als gids te hebben, wordt erg leuk."

Goede doel

De opbrengst gaat naar de Roger Federer Foundation. "We delen niet alleen de liefde voor tennis, maar ook voor het goede doel om kinderen een betere start te geven in het onderwijs en in het leven", aldus Federer. "Het zal een 'once-in-a-lifetime-moment' zijn voor mijn familie en mij."

Nederlands elftal

In het stadion in Kaapstad speelde Oranje tijdens het WK van 2010 tegen Kameroen en Uruguay.