HAHA! Federer grapt erop los: 'Fijn dat jij m'n kleding mooi vindt, nu slaap ik tenminste goed' (video)

admin • 17:41, 24-01-2018 / Laatste Update: 09:30, 12-12-2023

Roger Federer had in zijn partij in de kwartfinale van de Australian Open geen kind aan Tomas Berdych. De Zwitser klopte de Tsjech net als vorig jaar in straight sets en staat nu voor de 14e keer in de halve finale van de Aussie Open. Na afloop oogde King Roger ontspannen.

Traditiegetrouw kwam Jim Courier na afloop van de partij de Rod Laver Arena op om de Zwitsere tennismeester te interviewen. Zoals zovaak waren de vragen niet bepaald kritisch, maar wel origineel. Courier vroeg wat er nou in hemelsnaam eigenlijk allemaal op Federers schoenen staat.

Troffee

''Ik denk dat het vertellen van verhalen erg belangrijk is in de sport: de plekken waar we vandaan komen, waar we spelen, wat we doen. En ja, waarom ik dit er nu op heb staan, we mochten de troffee er niet op hebben staan!'', lachte Federer.

''Heb je de toernooileiding gevraagd of dat mocht?'', ging Courier verder. ''Ooit stond hij erop, maar dat mag niet meer. Ach, de toernooibazen moeten lekker doen wat ze willen'', grapte de Zwitser.

Kleding

Federer staat sowieso al bekend om de meest stijlvolle tennisspeler en ook Courier kan de modieuze kleding van de grandslamkampioen wel waarderen. ''Dat is echt belangrijk voor mijn slaap vannacht'', zei Federer. ''Jim Courier vindt mijn look mooi. Geweldig, nu slaap ik tenminste goed!''