Herman de Schermman naar NOS Sport

Herman de Schermman naar NOS Sport

admin • 20:07, 23-09-2015 / Laatste Update: 08:00, 13-12-2023

Herman van der Zandt (41), die tot februari bekend stond als Herman de Schermman, stapt over van NOS Nieuws naar NOS Sport. Hij maakt daar het presentatorenteam weer compleet. Na het vertrek van Jack van Gelder was daar een vacature ontstaan.

Vanaf dit najaar is hij een van de gezichten van de sportuitzendingen op televisie. Ook wordt hij ingezet bij NOS Langs de Lijn, het dagelijkse sportprogramma op Radio 1.

Eerder werd bekend dat Tom Egbers het programma Studio Voetbal gaat presenteren. Jack van Gelder maakte vorige maand bekend over te stappen naar de abonneezender Sport 1. De digitale betaalzender strikte hem voor de presentatie rondom de UEFA Champions League en de EK kwalificatiewedstrijden. De sportpresentator zei toe te zijn aan iets nieuws.

Eigen stijl

,,Herman is niet alleen een sportkenner, maar bovenal een goede journalist en presentator'', zegt Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport. ,,Iemand met een eigen stijl en ervaring op radio én televisie.''

Van der Zandt zegt zelf over zijn overstap: ,,De oplettende kijker heeft mijn voorliefde voor sport vast al eens gesignaleerd. Daarmee kan ik nu veel meer uit de voeten.'' De exacte datum van de overstap moet nog worden vastgesteld.

Van der Zandt blijft wel beschikbaar voor speciale uitzendingen van de afdeling NOS Evenementen.

Lees ook: Dit zijn de belangrijkste veranderingen in FIFA 16

Lees ook: 7 redenen waarom FC Dordrecht de leukste club op Twitter is

Lees ook: Het bewijs: Supermario Balotelli is veel effectiever in thuisland