Nadal maakt gehakt van Australische publiekslieveling De Minaur
i

AP

Nadal maakt gehakt van Australische publiekslieveling De Minaur

admin • 12:48, 18-01-2019 / Laatste Update: 01:27, 08-01-2024

Een geweldig spelende Rafael Nadal maakte vrijdag gehakt van Alex de Minaur, publiekslieveling in Melbourne. In de 3e ronde partij op de Australian Open werd het 6-1, 6-2, 6-4 voor de Spanjaard.

Het begon zo mooi. De 1e 3 games van het potje duurde liefst 23 minuten. Ieder punt was een gevecht, beiden kregen breakpoints. Dit kon wel eens een lange, spannende pot worden in de volle Rod Laver Arena.

Kastje naar de muur

Daar werkte de nummer 2 van de wereld niet aan mee. Vanaf de 4e game was het eenrichtingsverkeer. Nadal stuurde De Minaur van het kastje naar de muur, en weer terug. Zeker als hij in de rally een versnelling opschakelde, was het ballen rapen voor het 19-jarige talent uit Sydney.

Weer eindeloze game

De 2e set vertoonde enige gelijkenis met de 1e. De 1e game duurde eindeloos. Maar omdat Nadal op zijn 5e breekpunt meteen toesloeg, liep De Minaur gelijk weer achter de feiten aan. Hij werd even later nogmaals gebroken en verloor ook de 2e set met grote cijfers, ondanks 3 kansen om terug te breken op 5-2.

Leeuwenhart

In de openingsgame van set 3 was het meteen weer raak. De Spanjaard, winnaar in Melbourne in 2009, bleef maar met heerlijke passings strooien. ‘Demon’, zoals de bijnaam van De Minaur luidt, sputterde nog behoorlijk tegen. Hij kreeg het publiek op de banken bij een geweldige winner, maar daar sloeg zijn tegenstander er zo’n beetje iedere game 1 van. Op 5-4 mocht de 17-voudig grand slam-winnaar serveren voor de wedstrijd. Hij kwam op 40-0, maar De Minaur toonde zijn leeuwenhart door er nog vol voor te gaan. Hij overleefde de 3 matchpoints, maakte nummer 4 én nummer 5 onschadelijk, maar moest bij het 6e tot teleurstelling van de fanatieke ‘Ozzy’s’ capituleren.

Berdych

In de 4e ronde treft Nadal de Tsjech Tomas Berdych, jarenlang vaste klant in de top 10. Hij miste een groot deel van het vorige seizoen door een rugblessure, maar maakt deze week indruk in Melbourne. Berdych won in de 2e ronde van Robin Haase en eerder op vrijdag in zijn 3e partij van Diego Schwartzman.