Radwanska wil ingekort tennisseizoen van 9 maanden

Radwanska wil ingekort tennisseizoen van 9 maanden

admin • 13:33, 06-10-2015 / Laatste Update: 05:52, 13-12-2023

Agnieszka Radwanska wil een ingekort tennisseizoen van negen maanden. Dat heeft de Poolse nummer 8 van de wereld in Peking gezegd. Daar versloeg ze maandag in de eerste ronde van het China Open ternauwernood de Duitse Mona Barthel (4-6, 6-1, 6-4). ,,Een seizoen van negen maanden zou een goed idee zijn, iedereen is het daar over eens.''

Opgaves en afzeggingen

De laatste weken worden de tennistoernooien overspoeld door opgaves en afzeggingen. Zo sukkelen onder meer Garbine Muguruza (enkel), Maria Sharapova (been), Simona Halep (achillespees) en Eugénie Bouchard (duizeligheid) met de nodige kwaaltjes. Begin deze maand zette de nummer één van de wereld Serena Williams al een punt achter haar seizoen. ,,Om aan mijn gezondheid te denken en mezelf de tijd te geven om te herstellen'', aldus Williams.

Enkele weken rust

,,Uiteraard denken we nu allemaal aan het einde van het seizoen'', viel de Deense Caroline Wozniacki (WTA 11) Radwanska bij. ,,We willen maar één ding en dat is enkele weken rust om de batterijen op te laden.'' Het laatste gedeelte van het tennisseizoen is nog flink gevuld met, na de US Open van begin september, nog vijftien toernooien voor de vrouwen en veertien voor de mannen.

Lees ook: Schalke-spelers juichten in Bayern-shirts

Lees ook: Adriaanse: Ik ben bont en blauw geslagen door Feyenoord-fans

Lees ook: PSV rouwt om naasten Lestienne en Narsingh