Scheffers en Egberink liggen uit dubbeltoernooi Rotterdam

Scheffers en Egberink liggen uit dubbeltoernooi Rotterdam

admin • 23:07, 11-02-2016 / Laatste Update: 16:57, 12-12-2023

Tom Egberink en Maikel Scheffers zijn er niet in geslaagd de finale in Rotterdam te halen. Bij de laatste vier koppels verloren de rolstoeltennissers uit Dalen en Dorst in Ahoy’ van het als eerste geplaatste Franse duo Stephane Houdet en Nicolas Peifer: 6-7 en 3-6.

,,Jammer”, stelde Hans-Jurgen Striek, trainer en coach van Tennis-Solution, naderhand over de verrichtingen van zijn en Marc Kalkmans pupillen. ,,Tom en Maikel hebben een prima wedstrijd gespeeld. Maar ze zijn vergeten zichzelf te belonen tegen de nummer 1 en de nummer 3 van de wereld.”

Waar Egberink al uit het enkeltoernooi lag, viel in dat schema gisteren voor Scheffers het doek. De Brabander begon in de kwartfinale tegen Joachim Gerard, de Belgische nummer vier van de wereld, heel slecht en had de eerste set in een mum van tijd uit handen gegeven: 0-6. Scheffers herstelde zich echter knap en ging in de tweede set lang gelijk op met de Belg. Bij 5-4 achter werkte hij zelfs nog enkele matchpoints weg en dwong een tiebreak af. Maar daarin moest hij alsnog het hoofd buigen: 6-7.