Tennissers Verdasco en Kokkinakis ruziën op de baan: 'Dat is mijn f*cking vader!' (video)

Trevor Wagener • 21:36, 27-03-2018 / Laatste Update: 09:21, 08-01-2024

De 21-jarige Australiër Thanasi verloor weliswaar de marathonpartij van de 13 jaar oudere Spanjaard Fernando Verdasco, maar na afloop ging het niet over het vertoonde tennis.

De 2 tennissers kregen het tijdens de wedstrijd verbaal met elkaar aan de stok. Zelfs de scheidsrechter moest tussenbeide komen en beide heetgebakerde profs tot bedaren brengen.

Schreeuwlelijk

Het begon allemaal toen Verdasco zich irriteerde aan 'iemand uit het publiek met een hoed op'. Diegene schreeuwde volgens hem veel te veel, waarna Kokkinakis op zijn beurt feel reageerde.

"Die vent met die hoed is mijn fucking vader!", beet hij Verdasco toe, die het daarna professioneel oploste. "Sorry dat wist ik niet. Ik dacht dat het jouw coach was, dan nog moet ie rustiger doen."

Steun

Het leverde uiteindelijk niets op voor Kokkinakis, die in de lang durende partij zichtbaar zijn concentratie en later dus ook de wedstrijd verloor. Het leverde nog een ongemakkelijk moment van handen schudden op na afloop. Kokkinakis' landgenoot en mede-badboy Nick Kyrgios liet zich meteen horen op Twitter.

"Ik hoopte zo dat TK won, maar helaas gebeurde dat niet". Later verwijderde hij die Tweet en kwam Verdasco er op social media. "Als je zoveel ballen hebt om iets te tweeten over je medespelers, moet je het even later niet kinderachtig verwijderen." Kyrgios nam het nogmaals op voor Kokkinakis, waarmee de storm voorbij was:

I would honestly have told it to Fernando’s face, the reason I deleted my previous tweet was because I didn’t want to cause unwanted attention, but I’m just gonna leave this here. Thanks for blocking me, I’m sure that took a lot of courage x

— Nicholas Kyrgios (@NickKyrgios) 26 maart 2018