Tennisvedette roept op tot solidariteit: 'Prijzengeld wordt veel minder dan normaal'
i

AFP

Tennisvedette roept op tot solidariteit: 'Prijzengeld wordt veel minder dan normaal'

Martijn Baars • 13:23, 15-06-2020 / Laatste Update: 21:26, 04-01-2024

Tennissers in de grote toernooien gaan vanaf nu aanmerkelijk minder verdienen aan prijzengeld dan voor 'corona' het geval was. Dat zegt de Spaanse veteraan Feliciano López. "Ik hoop dat iedereen begrijpt dat het allemaal anders wordt. Tenminste voor 2 of 3 jaar."

Normaal gesproken zou López (38) op het bekende Londense grastoernooi van Queen's rond deze tijd zijn titel verdedigen. Sinds maart wordt er echter geen tenniswedstrijd meer gehouden als gevolg van de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus. Zeker tot augustus zal dit ook niet het geval zijn.

Klap na klap

López, ook directeur van de Madrid Open, zegt dat eerst het bedrijfsleven moet herstellen. "Onze sponsoren krijgen in deze tijd klap op klap te verwerken. Sommige zullen het niet redden. Anderen gaan werknemers ontslaan. De economie moet eerst weer verbeteren, voor we in de sport ook weer grote stappen voorwaarts kunnen maken.”

Solidariteit

De Spanjaard vraagt de spelers daarom om geduld. "Organisaties van wedstrijden hebben voorlopig veel minder geld tot hun beschikking. Ook dat gaat langere tijd duren. Als spelers dat niet begrijpen en dezelfde eisen als voorheen blijven stellen, komt het niet goed. De weg terug zullen we samen moeten bewandelen. We zullen solidariteit moeten tonen."