Tom Egberink via bizar duel naar de halve finale in Bolton

Tom Egberink via bizar duel naar de halve finale in Bolton

admin • 23:07, 18-02-2016 / Laatste Update: 14:29, 12-12-2023

Tom Egberink heeft de halve finale bereikt van het toernooi in Bolton. De rolstoeltennisser won in de Engelse stad van de als vijfde geplaatste Brit Alfie Hewett: 1-6, 6-3 en 7-6.

,,Het was een ongelooflijk bizar duel”, vertelde de als eerste geplaatste Egberink na afloop van de wedstrijd op het ITF 2-toernooi. ,Ik heb zes matchpoints weg weten te werken en vervolgens toch nog gewonnen. Zoiets heb ik in mijn hele loopbaan nog nooit meegemaakt.”

Matchpoints

Egberink had zelf bij een 5-2 voorsprong in de derde set al twee matchpoints, maar liet die onbenut. Hij zag Hewett zelfs langszij komen en een tiebreak afdwingen. Daarin startte het Britse talent furieus en bij 6-1 leek het pleit beslecht. Maar Egberink toonde veerkracht, wendde bij 6-7 nog een keer de ondergang af en greep met 9-7 alsnog de overwinning.

Dubbelspel

Egberink, die bij de laatste vier de degens kruist met de Fransman Michael Jeremiasz, was in het dubbeltoernooi met zijn Zuid-Afrikaanse partner Evans Maripa een paar maten te groot voor Gaetan Menguy en Yoann Quilliou. Het als tweede geplaatste duo liet weinig heel van de Fransen: 6-4, 6-1. De Engelsen Marc McCarroll en David Phillipson zijn de volgende tegenstander.