Van Koot neemt tijdens US Open revanche op Shuker

Van Koot neemt tijdens US Open revanche op Shuker

admin • 09:13, 11-09-2015 / Laatste Update: 23:47, 12-12-2023

Aniek van Koot heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van de US Open. Bij de laatste acht van het Amerikaanse Grand Slam-toernooi versloeg de rolstoeltennisster uit Dinxperlo de Britse nummer 6 van de wereld, Lucy Shuker: 6-3, 6-3.

Daarmee nam Van Koot, zelf achter landgenote Jiske Griffioen de nummer twee van de mondiale ranglijst, revanche voor de 6-7, 6-4, 6-7 nederlaag van vorige week in Saint Louis tegen de 35-jarige Britse. ,,Dit is een prima resultaat, zeker na het verlies van vorige week tegen Shuker”, zei Van Koots trainer Hans-Jurgen Striek, die de 25-jarige Dinxperlose in New York begeleidt. ,,We hebben gewerkt aan het vertrouwen en een speelplan gemaakt waarmee ze Shuker pijn kon doen. Het werkte, een mooie start.”

In de halve finale treft Van Koot de winnares van de ontmoeting tussen de Britse Jordanne Whiley en de Amerikaanse Kaitlyn Verfuerth. Bij de laatste vier van het dubbelschema komt Van Koot met Jiske Griffioen ook uit tegen Lucy Shuker. De Britse vormt een duo met Verfuerth en zal proberen via de Nederlandse vrouwen een plek in de finale te veroveren.

Lees ook: 'De Gea verlengt contract bij Man United'