Wéér drama voor Sijsling: pechvogel moet al na 1 set opgeven in RG-kwalificatie
i

anp

Wéér drama voor Sijsling: pechvogel moet al na 1 set opgeven in RG-kwalificatie

admin • 15:04, 23-05-2017 / Laatste Update: 15:29, 08-01-2024

Een drama voor Igor Sijsling. De Nederlander heeft nu al moeten opgeven in de kwalificatie voor Roland Garros. De Amsterdammer kapte er na 1 set al mee in de pot tegen de Slowaak Jozef Kovalik. Sijsling verloor die met 6-4.

Waarom hij moest opgeven, is (nog) niet duidelijk. Het is wel weer een nieuwe tegenslag, want Sijsling is door blessures ver weggezakt. De 29-jarige tennisser staat nu 300e op de wereldranglijst. Zijn tegenstander is de nummer 152.

Rentree

Sijsling maakte eind februari zijn rentree in een challenger in het Poolse Wroclaw na een afwezigheid van 6 maanden. Eerst hinderde een slepende handblessure hem, daarna onderging hij in november een operatie aan zijn linkerknie. In Polen raakte hij opnieuw geblesseerd, deze keer aan zijn schouder.

Geluk in 2016

De Noord-Hollander strandde vorig jaar in de laatste ronde van de kwalificaties van het Parijse grandslamtoernooi, maar stroomde als 'lucky loser' alsnog door naar het hoofdschema. Sijsling bereikte door winst op de Roemeen Adrian Ungur de tweede ronde, waarin hij moest buigen voor Nick Kyrgios uit Australië.