WTA-voorzitter Allaster neemt na 25 jaar afscheid

WTA-voorzitter Allaster neemt na 25 jaar afscheid

admin • 21:00, 22-09-2015 / Laatste Update: 23:49, 12-12-2023

Na meer dan 25 jaar dienstverband bij WTA verlaat voorzitster Stacey Allaster (52) de tennisorganisatie op 2 oktober. Ze wil zich meer concentreren op haar familie. Dat kondigde WTA vandaag aan in een persbericht.

De Canadese stond sinds juli 2009 aan het hoofd van de WTA. Tijdens haar ambtstermijn ving de organisatie meer dan één miljard dollar aan inkomsten. Het openbreken van de markt in Azië kan op haar naam geschreven worden, net als de gelijktrekking van het prijzengeld bij mannen en vrouwen. Nu wil Allaster meer aandacht gaan geven aan haar familie. De dood van haar schoonbroer en ATP-voorzitter Brad Frewett hebben haar een signaal gegeven.

Prioriteiten verleggen

,,Het was een eer om deze organisatie, opgericht door Billie Jean King, te mogen leiden'', aldus Allaster. ,,Ik heb 25 jaar lang mijn leven gegeven voor deze sport en ik ben tevreden met hetgeen ik bereikt heb. Maar het recente overlijden van mijn schoonbroer en ATP-voorzitter Brad Drewett heeft mij aan het denken gezet. Het is tijd om mijn prioriteiten te verleggen.''

De WTA laat weten onmiddellijk werk te maken van de zoektocht naar een nieuwe CEO.

Lees ook: Keeper Navas van Real Madrid moest huilen om mislukte deal

Lees ook: Fan Federer ontwaakt na 11 jaar uit coma en kan grandslamzeges niet geloven

Lees ook: Ajax-fans woedend op elkaar door leeg stadion