Nibali doet mee aan de Tour, maar we mogen niet meteen teveel verwachten
i

photo: Cor Vos

Nibali doet mee aan de Tour, maar we mogen niet meteen teveel verwachten

Martijn Baars • 16:01, 01-07-2019 / Laatste Update: 11:57, 15-01-2024

Vincenzo Nibali gaat definitief ook van start in de Tour de France. Hij is de kopman van Bahrain-Merida. De nummer 2 van de afgelopen Giro d’Italia tempert wel de verwachtingen voor de Tour, die zaterdag begint in Brussel. "Ik zal luisteren naar mijn lichaam en op gevoel rijden in de 1e week", aldus de winnaar van 2014.

Nibali was behoorlijk vermoeid na de Giro, waarin hij zijn meerdere moest erkennen in de Ecuadoriaan Richard Carapaz. "Ik ben hersteld en heb de afgelopen 2 weken op hoogte getraind in de Alpen. Pas na de 1e aankomst bergop (in de 6e rit naar La Planche des Belles Filles) weet ik waar ik sta."

Teuns

De Belg Dylan Teuns maakt zijn debuut in de Tour. Hij mag voor eigen kans rijden, stelt sportief directeur Gorazd Stangelj. "We hebben een compleet team, dat in elke etappe kan meestrijden."

Selectie Bahrein-Merida

De Tourploeg van Bahrein-Merida bestaat verder uit de Australische tijdritspecialist Rohan Dennis, de Italianen Sonny Colbrelli en Damiano Caruso, de Spanjaard Ivan Garcia Cortina en de Slovenen Matej Mohoric en Jan Tratnik.