Ajax tot einde van seizoen verzekerd van topspelers: ‘In de winter gaat er niemand weg’
i

Getty Images

Ajax tot einde van seizoen verzekerd van topspelers: ‘In de winter gaat er niemand weg’

admin • 21:55, 31-10-2018 / Laatste Update: 21:53, 07-01-2024

Ajax gaat geen belangrijke spelers verkopen in de winterstop. Dat liet directeur voetbalzaken Marc Overmars voorafgaand aan het bekerduel tegen Go Ahead Eagles weten. ''In de winter gaat er echt niemand weg'', zei hij voor de camera van FOX Sports.

Overmars verwacht wel dat hij na het seizoen enkele spelers moet verkopen. ''Sommige jongens hebben zo’n niveau. Die kan je niet meer houden. Ik denk dat het om 3 of 4 spelers gaat. We willen er echter zo min mogelijk kwijt raken. We gaan ze ook echt niet allemaal verkopen. Maar voor sommige spelers is hier de top 5 of 6 van Europa altijd aanwezig. We zullen ons huiswerk goed moeten doen zodat we ze kunnen vervangen.”

Meer dan 250 miljoen

Volgens de Spaanse en Engelse kranten hebben clubs vooral heel veel geld over voor Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Hoewel Overmars geen bedragen wilde noemen, liet hij wel weten dat de huidige selectie van Ajax volgens hem veel meer waard is dan 250 miljoen euro. ''Het mooie is dat onze spelers nu ook niet met een vertrek bezig zijn. Ze willen eerst een mooi jaar neerzetten.''