AZ zit achter Terence Kongolo aan
i

Getty Images

AZ zit achter Terence Kongolo aan

admin • 00:48, 21-07-2020 / Laatste Update: 21:20, 05-01-2024

Terence Kongolo moet de verdediging van AZ gaan versterken. De Alkmaarders werken aan de huur van de 26-jarige oud-Feyenoorder. Daarover is AZ in gesprek met Huddersfield Town. De club uit de Championship verhuurde Kongolo al aan Fulham.

Kongolo speelde, mede door een zware voetblessure, maar 1 pot voor The Cottagers, op 26 januari in de 4e ronde van de FA Cup tegen Manchester City. Kongolo werd tijdens de 4-0 nederlaag in de 83ste minuut gewisseld. Hij is nog altijd herstellende van de blessure.

Oranje

Kongolo doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en debuteerde in 2014 voor het Nederlands elftal. De linksbenige verdediger kwam in actie op het WK 2014 maar bleef voorlopig op 4 interlands steken na een mislukte periode bij AS Monaco. Met Huddersfield Town degradeerde hij uit de Premier League.

Opvolger Wuytens

Voor AZ kan Kongolo op veel posities uit de voeten in de verdediging. Als linker centrale verdediger kan hij de opvolger worden van de vertrokken Stijn Wuytens. Trainer Arne Slot sprak al uit dat hij zijn selectie graag op die positie zou willen versterken.