'Bayern betaalt 30 miljoen voor vervanger Martinez'

'Bayern betaalt 30 miljoen voor vervanger Martinez'

22:12, 17-08-2014 / Laatste Update: 15:09, 13-12-2023

MÜNCHEN - Mehdi Benatia is dicht bij een overgang naar Bayern München. De 27-jarige verdediger tekent volgens Bild nog deze week een contract bij de Duitse kampioen. Bayern zou zo'n 30 miljoen naar zijn club AS Roma moeten overmaken voor de centrale verdediger.

Trainer Pep Guardiola gaf zaterdag aan dat zijn ploeg nog 1 keer actief zal zijn op de transfermarkt. Die ene speler lijkt dus Benatia te worden, die gehaald wordt als vervanger van Javi Martinez. De Spanjaard scheude dinsdag in het duel om de Duitse Supercup een kruisband in zijn knie en staat maandenlang aan de kant. 

Bayern zal flink moeten betalen voor de in Frankrijk geboren Marokkaan. Benatia speelt pas 1 seizoen voor de Romeinse club, waar hij nog tot medio 2018 onder contract staat. Volgens Duitse media heeft Bayern zo'n 30 miljoen euro over voor de vervanger van Martinez, die zelf in 2012 voor 40 miljoen overkwam. AS Roma kocht de verdediger voor ruim 13 miljoen van Udinese. Eerder speelde Benatia in zijn geboorteland voor Clermont Foot, Lorient (huurbasis), Tours (huurbasis) en Olympique Marseille.