Chelsea verhuurt Aké aan Watford

Chelsea verhuurt Aké aan Watford

21:05, 14-08-2015 / Laatste Update: 07:56, 13-12-2023

Chelsea heeft de Nederlandse verdediger Nathan Aké voor een jaar verhuurd aan Watford. De twintigjarige jeugdinternational hoopt bij de club van vleugelspits Steven Berghuis op meer speeltijd dan bij de Engelse kampioen. Watford is dit seizoen terug in de Premier League. De ploeg van de Spaanse trainer Quique Sánchez Flores begon het seizoen vorige week met een gelijkspel tegen Everton (2-2).

Aké werd opgeleid bij Feyenoord, maar stapte in 2010 al op vijftienjarige leeftijd over naar Chelsea. De verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, debuteerde twee jaar later in de hoofdmacht van de 'Blues'. Aké had een klein aandeel in de winst van de Europa League in 2013. De Hagenaar werd afgelopen seizoen vanwege gebrek aan speeltijd bij Chelsea voor een maand uitgeleend aan Reading.

Aké verhuist met een nieuw contract bij Chelsea op zak naar Watford. De Engelse kampioen maakte vrijdag bekend dat de international van Jong Oranje zijn handtekening heeft gezet onder een vijfjarige verbintenis. Het vorige contract van Aké liep tot medio 2018. Manager José Mourinho heeft veel vertrouwen in de Hagenaar, die in 2013 werd uitgeroepen tot grootste talent van Chelsea, maar hij kan Aké weinig speeltijd beloven vanwege de grote concurrentie in de selectie vol sterren. De oud-Feyenoorder heeft de afgelopen jaren bij elkaar pas in twaalf officiële wedstrijden van Chelsea meegedaan.

Bij Watford, dat zaterdag in de Premier League thuis speelt tegen West Bromwich Albion, denkt Aké meer kans te maken op speelminuten.

Lees ook: KNVB legt nieuwe interpretatie buitenspelregel uit (video) 

Lees ook: Opmerkelijk gerucht: ‘Ajax hoopt bij vertrek Cillessen op Vermeer’

Lees ook: Debuut Zweedse doelman draait uit op nachtmerrie (video)

Lees ook: Wie praat na deze goal nog over Martin Hansen? (video)

Lees ook: De Boer klaar met Boilesen: “Hij moet God op zijn blote knieën bedanken’