Slim! Real harkt eventjes 11 miljoen binnen bij transfer Mariano van Lyon naar Sevilla
i

Pro Shots / Action Images

Slim! Real harkt eventjes 11 miljoen binnen bij transfer Mariano van Lyon naar Sevilla

admin • 17:19, 27-08-2018 / Laatste Update: 18:50, 04-01-2024

Bij Real Madrid weten ze niet alleen maar al te goed hoe je miljoenen makkelijk uitgeeft, ze zijn ook gespecialiseerd in het binnenslepen van euro's. Zo gaan de Madrilenen er met 12 miljoen vandoor als Mariano van Olympique Lyon naar Sevilla verkast.

De aanvaller komt uit de jeugd van Real, maar slaagde niet in het 1e. Al na 1 seizoen vertrok hij voor 8 miljoen naar Lyon. Daar scoorde de 25-jarige spits 18 doelpunten in de Ligue 1 en dus staat hij voor zijn volgende stap.

Sevilla wil de aanvaller nu voor een recordbedrag binnenhalen: 40 miljoen euro. Nog nooit betaalde de club uit Zuid-Spanje zoveel voor een speler.

Meer dan 11 miljoen gaat naar Real

Je zou denken: prima deal voor Lyon, Mariano verkopen voor bijna 4 keer zijn inkoopwaarde. Helaas voor de Franse club zitten er op de financiële afdeling van Real wat knappe koppen. Zo hebben ze in Real recht op 35% van de meerwaarde waarvoor Mariano verkocht zou worden. In dit geval zou dat dus 35% van 32 miljoen euro zijn: 11,2 miljoen euro!

Real zelf niet geïntresseerd

Ondanks het vertrek van Cristiano Ronaldo is Real zelf niet geïnteresseerd in een reünie met Mariano. De 25-jarige spits scoorde vorig seizoen in totaal 21 doelpunten voor OL. Niet genoeg voor een terugkeer vinden ze in Madrid. En laten we eerlijk zijn. Klinkt ook wel lekker om te zeggen dat je bijna 20 miljoen euro hebt verdiend aan een speler die in Barcelona is geboren.