'Van Persie kan met Italianen Champions League in'
i

ANP

'Van Persie kan met Italianen Champions League in'

Harry Nijland • 13:48, 05-06-2015 / Laatste Update: 06:08, 13-12-2023

De geruchten over een zomers vertrek van Robin van Persie nemen toe. De aanvaller staat volgens Il Messaggero in de belangstelling van Lazio, dat Liverpool-spits Fabio Borini ook op diens verlanglijstje heeft staan.

Op dit moment wisselen Miroslav Klose en Filip Djordjevic af in de punt van de aanval. Volgend seizoen speelt Lazio voor het eerst sinds acht jaar weer Champions League-voetbal en willen zij hun voorhoede van een extra kwaliteitsimpuls voorzien. Van Persie zou de eerste keus zijn van de Italianen, meent Il Messaggero. Naast Lazio zouden ook Fenerbahçe en Juventus meer dan gemiddelde interesse hebben in de voormalig speler van Feyenoord en Arsenal.

Alternatief

Mocht Van Persie niet haalbaar zijn, komt Fabio Borini in beeld. De spits houdt de afgelopen jaren bij Liverpool vooral de bank warm en kan dus terugkeren naar zijn vaderland. Is Van Persie wel haalbaar voor Lazio, ziet Louis van Gaal in Benzema het alternatief voor de 31-jarige Nederlander. Van Persie moet zo'n 15 miljoen euro kosten.