Vitesse en Djurdjevic verbreken contract

Vitesse en Djurdjevic verbreken contract

14:30, 14-08-2015 / Laatste Update: 03:39, 13-12-2023

Uros Djurdjevic verlaat Vitesse. In goed overleg hebben club en speler besloten zijn contract te ontbinden. Dat meldt de Arnhemse club via de officiële kanalen. De centrumspits speelde 24 competitiewedstrijden voor het eerste elftal en schreef één doelpunt op zijn naam.

In de thuiswedstrijd van Vitesse tegen Ajax vorig jaar (1-0 winst Vitesse) maakte Djurdjevic de enige treffer van het duel en meteen zijn enige doelpunt in Arnhemse dienst. De Serviër (21) kwam begin 2014 transfervrij van FK RAD naar Vitesse.

“Ik wil graag wekelijks op het hoogste niveau spelen en die garantie kon Vitesse mij niet bieden", laat de aanvaller in een verklaring weten. "Ik denk dat het beter is dat ik mezelf bij een andere club verder ontwikkel. Ik ben blij dat Vitesse begrip heeft voor mijn standpunt en mij de mogelijkheid biedt elders aan de slag te gaan."

Technisch directeur Mo Allach laat op de website van de club weten dat deze beslissing het beste is voor beide partijen. “Vitesse kan geen enkele speler garantie bieden op speelminuten en daarin zijn wij niet uniek. Uros is nog jong en wij gunnen hem van harte een lange en succesvolle carrière. Vitesse wil daarin geen sta-in-de-weg-zijn. Omdat Uros onvoldoende uitzicht had op speelminuten en de spitspositie druk bezet is, bleek deze beslissing het beste voor club en speler.”

Lees ook: Opmerkelijk gerucht: ‘Ajax hoopt bij vertrek Cillessen op Vermeer’.

Lees ook: Debuut Zweedse doelman draait uit op nachtmerrie (video).

Lees ook: Wie praat na deze goal nog over Martin Hansen?